Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!plix.pl!newsfeed2.plix.pl!goblin3!gobli
n1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-sp
o-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Tue, 16 Dec 2014 09:01:52 +0100
From: Marsjasz <d...@w...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.6.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sma?one ma by?!
References: <j9fgnlhoemn8.1am9r92pctkem$.dlg@40tude.net>
<547792fd$0$2659$65785112@news.neostrada.pl>
<5477c135$0$2161$65785112@news.neostrada.pl>
<547880f3$0$21561$65785112@news.neostrada.pl>
<m5gtv8$6se$1@usenet.news.interia.pl>
<1ignzbu4wylgk$.1g82w3s7isydy.dlg@40tude.net>
<m6lcnq$38f$1@usenet.news.interia.pl>
<1...@4...net>
<548fcdfd$0$2140$65785112@news.neostrada.pl>
<m6okke$re$1@node1.news.atman.pl>
In-Reply-To: <m6okke$re$1@node1.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 41
Message-ID: <548fe6f9$0$2151$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 85.222.120.9
X-Trace: 1418716921 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2151 85.222.120.9:2517
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:359830
Ukryj nagłówki
W dniu 2014-12-16 07:48, bbjk pisze:
> W dniu 2014-12-16 07:15, Marsjasz pisze:
>
>> a pewnie ze dochodza !!!
>> moze nie na talerzu ;)
>> ale na polmisku i jak podaja mi na takim w mojej ulubionej wietnamskiej
>
> Nie tylko wietnamskie. Mądry to wie, a inny i tak nie pojmie.
>
a bo ja tak troche z wlasnych obserwacji i snobizmu ze jak zamowie na
takim skwierczacym to raz ze zaplace niby wiecej o te 2 czy 3 zlote...
ale po pierwsze jakis taki teatr bo troche czarodziejstwa jest w tym ich
podawaniu bo i pryska czasem na boki i halasuje...
ale sosy i ryz sie juz nie wymieszaja bo podaja calkiem osobno i nie ma
efektu zaparzenia...
po drugie ladnie to wyglada i dlugo trzyma cieplo (mozna gadac dluzej)...
a jak np. widze ze jakis plasterek jest mniej dopieczony to go tam
bardziej trzymam i jest ok :)
ja wiem ze to troche takie jedzenie z patelni ale...
jak nie musze na wynos to zawsze zamawiam te skwierczace...
raz kiedys mialem wpadke bo przed teatrem zaprosilem na randke kobiete
co byla ladnie ubrana i zamowilismy krewetki bo Ona lubila...
jedna z krewetek na naczyniu w ksztalcie ryby wyskoczyla skwierczac na
hmmm no tam gdzie sie zaczyna miejsce kobiety zakonczone dzieckiem w
sensie karmiacej :P
kreacja w tluszczu z tej krewetki...
awantura...
ale coz...
a tak na marginesie zupelnym to kazda potrawa powinna byc dostosowana
cieplnie np. sushi i tatar zimne...
gdzies tam czytalem chyba w noblu dla papryki ze Wegrzy cenia zeby
zarcie ich gorace chleb chrupiacy a napoje zimne a siedziska dla ludzi
wygodne i cos w tym jest ale mi sie marzy knajpa bez kucharzy :)
ze mi tam tylko szef kuchni rosol poda (wlasny) i palnik i sosy szefa
kuchni i dodatki...
a ja sobie sam przy stoliku sam zrobie z tego cuda :)
takiego czegos brakuje czyli knajp typu fundue...
moze kiedys doczekam...
pozdrawiam
Marsjasz
|