Data: 2008-09-21 09:35:01
Temat: Re: Smalec w sloiku
Od: Tomek <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomek pisze:
> NZSNNW pisze:
>> Zawsze robiłem smalec. Sam smalec, lub z cebulą, lub z czosnkiem, lub
>> z jabłkiem.
>>
>> A teraz mam za dużo słoniny, nie mam miejsca by ją przechowywać.
>>
>> Jak zrobić smalec w słoikach?
>> Po prostu zalać i zakręcić?
>> Ile tak wytrzyma trzymany w chłodnej spiżarni?
>> Jak zrobić smalec 'na dłużej', do przechowywania przez jakiś czas?
>>
>> Pozdrawiam
>> NZSNNW
>>
>>
> jeżeli nie dodasz cebuli to można przechowywać go długo, fermentacja
> cebuli już po paru dniach powoduje że smalec staje się nie zjadliwy
> az
oczywiście, że niezjadliwy :)
|