Data: 2003-02-17 11:40:21
Temat: Re: Soljanka
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok wrote:
> tylko tłumaczenie, za sukces nie odpowiadam ;-)
>
> 2-3 cebule obrać i pokroić w kółka. Czerwoną i zieloną paprykę umyć i
> pokroić w paski. 300g mięsa nawinie (świnia, wół do wyboru) pokroić w
> kostkę i podmażyć. Można dać kiełbasę, wtedy nie smażyć, tylko dać do zupy.
> Znaczy mięso podsmażyć na oleju, dodać cebulę i paprykę i dalej
> podsmażyć. Dodać 600ml bulionu, 200g przecieru pomidorowego, ziele
> angielskie (5 sztuk), 1-2 listki bobkowe, łyżeczkę ostrej papryki,
> łyżeczkę pieprzu. Gotować 20min mieszając od czasu do czasu.
>
> Zupę na talerzu doprawić kwaśną śmietaną i pokrojonymi odrostami
> pietruszki.
>
> Waldek
>
Wielki dzięki, myślę że będzie smaczna :-)
--
===============================================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl j...@w...net.pl \
/ http://walkie.cegla.art.pl http://lubie.to.pl \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
=================================================
|