Data: 2006-03-20 21:52:32
Temat: Re: Solona slonina
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie Marek napisał(a):
> Niedawno jadlem slonine przrzadzona na rosyjski sposob. Bije to na glowe
> szynke i takie tam podobne jadla francuskich pieskow. A jesli do tego dodac
> dobry wlasny chleb, ogorki z Kruszewa to i mozna klapnac jakiegos
> "kalamarza".
>
> Ale jak sie robi taka slonine?
O ile sie nie mylę i jest to taka co moja babcia robiła:
"Stocza" to sie chyba nazywa, osolić opieprzyć natrzeć czosnkiem i do
zamrażarki... na miesiąc zapomnieć :)
Ja za to szukam sposobu na konserwową słoninę ;)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|