Data: 2006-03-21 08:49:27
Temat: Re: Solona slonina
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bożena Kmiecik" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:dvn895$7ce$1@news.onet.pl...
> "Marek" wrote in message news:dvn28j$4jl$1@nemesis.news.tpi.pl...
> | Niedawno jadlem slonine przrzadzona na rosyjski sposob. Bije to na glowe
> | szynke i takie tam podobne jadla francuskich pieskow. A jesli do tego
> dodac
> | dobry wlasny chleb, ogorki z Kruszewa to i mozna klapnac jakiegos
> | "kalamarza".
> |
> | Ale jak sie robi taka slonine?
>
> Rożnie... na mokro i na sucho, na zimno i na gorąco, a i podwędzone nie od
> rzeczy jest... ;))
> Jeśli czytasz po rosyjsku, to polecam:
> http://forum.kulina.ru/topic451.html
> http://forum.kulina.ru/topic258.html
> http://forum.gotovim.ru/forum1/topic2129.shtml
> A tu cała stronka na ten temat:
> http://supersalo.narod.ru/
>
Sliczne tyle ze wychodzi na to że sało to taki nasz boczek...
a tak przy okazji to jak sie po polsku bedzie nazywało: ???? ? ???????
????????
Marek
|