Data: 2000-07-14 06:23:41
Temat: Re: Sos do ryby po grecku
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
koko wrote:
>
> Ryba po grecku, a tu znajomosc tematu zero!
>
marchew
seler
pietrucha (korzen)
utrzeć na słupki, poddusić na oleju (bez wody - warzywa puszczą sok) z
dodatkiem: ziela angielskiego, soli, pieprzu, gałki muszkatołowej
(mielonej) i co kto lubi. Dobre jest z dodatkiem przyprawy do ryb
Kamisa.
Osobno udusić do miękkości cebulę w paski (osobno, bo warzywa i cebula
maja rózny czas duszenia)
wybełtać razem, dodać koncentrat pomidorowy (nie za dużo) i podusić
przez chwilę.
proporcje w/g uznania.
nakładać świeżo usmażoną rybe i przekładać "sosem"
Po wystygnięciu - do lodówki.
Najlepsze jest po 1-2 dniach.
sadyl
|