Data: 2015-08-20 15:37:13
Temat: Re: Stary Dom.
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
>> Tako też w menu warszawskiej restauracji napiszą "Połówka zagrodowego
>> kurczaka z bukietem zielonych sałat 29,- zł", a goście z południa
>> przyjadą, zjedzą, podziękują i będą się zarzekać, że jedli "kurczę"
>> -- nic inego to być nie mogło, bo wiedzą najlepiej, a kto twierdzi
>> inaczej to się nie zna. No ale każdy klient dobry, byle się nie
>> awanturował. A jeśli już musi, to niech się awanturuje po wyjściu
>> z lokalu, w miejscach gdzie jest z tego dobrze znany.
>
> Może by warto za to się pochylić nad tym, czym bukiet sałat zielonych
> związany był i czy kokarda zawiązana prawidłowo.
W tradycyjnym bukiecie powinien być asparagus.
>> PS
>> Mnie wystarczy, że potrafię qrę od kury odróżnić.
>
> Wysoko nie siadam.
> A nieee.... to kwoka, zupełnie inny gatunek drobiu był
Ciało lotnie i lotny umysł -- czasem trzeba wybrać między jednym a drugim.
--
Jarek
|