From: "Mapet" <l...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <a4ln1k$it6$1@news.tpi.pl> <a4loi5$nh7$1@neon.noos.net>
<3...@n...vogel.pl> <a4lqqv$s7h$1@neon.noos.net>
Subject: Re: Stek pilnie poszukiwany
Date: Sat, 16 Feb 2002 16:30:58 -0800
Lines: 38
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
NNTP-Posting-Host: router.techland.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: router.techland.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1013873478 router.techland.com.pl (16 Feb 2002 16:31:18 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:96290
Ukryj nagłówki
Wszystko to kwestia gustu. Oczywiscie na teflonowej tez mozna. Ja bardzo
lubie wlasnie te "paski", sa takie "spieczone". Wlasnie super jest to, ze
wszystkie - n, moze prawie wszystkie - "kultowe" przepisy mozna na swoja
modłę modyfikowac. Pozdrawiam. Mapet
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:a4lqqv$s7h$1@neon.noos.net...
> "Mapet" <l...@w...pl> a écrit dans le message news:
> 3...@n...vogel.pl...
> > DO STEKÓW SA SPECJALNE PATELNIE. Nie plaskie, ale z pofalowanym lekko
> dnem.
> > Efekt jest taki, ze miesko dostaje charakterystycznych "paskow" i cala
> > krwstosc zostaje. Miesko sie nie wysusza na takiej patelni, jest krwiste
i
> > soczyste. Smazy sie je bez niczego, lekko tylko przed polozeniem na
goraca
> > patelnie (ktorej nie trzeba smarowac tluszczem - nie ma obawy nie spali
> > sie!) smaruje sie mieso z obu stron oliwa (moze byc ostatecznie olej,
jak
> > ktos nie ma prawdziwej oliwy, ale zaden inny rodzaj tluszczu). Ja sole
> miesa
> > jak juz jest na talezu, nie podczas smazenia, bo rzeczywiscie, moze sie
> > zrobic kapec. Ale uwaga: prawdziwy befsztyk jest lekko "sztywny", nigdy
> nie
> > bedzie sie leciutko rozlazil, jak mieso w gulaszu. Pozdrawiam i zycze
> > smacznego. Mapet
>
>
> Ja wlasnie za stekami "w kratke" nie przepadam, bo ta kratka ma (dla mnie)
> troche za mocno przypalony smak. Smaze na plaskiej patelni teflonowej, a
> mieso smaruje lekko olejem, a czasami to nawet nie, tylko "na sucho".
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz !
>
|