Data: 2014-04-17 17:24:22
Temat: Re: Stolnica czy blat marmurowy
Od: "ZZZ" <n...@n...spam.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Zbyszek Zarzycki" <z...@g...com> napisał w wiadomości
news:b42fa64c-e080-4c72-b657-8738f29d6524@googlegrou
ps.com...
W dniu czwartek, 17 kwietnia 2014 11:59:13 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Thu, 17 Apr 2014 02:48:47 -0700 (PDT), Zbyszek Zarzycki napisał(a):
>
>
>
> > W dniu czwartek, 17 kwietnia 2014 11:15:43 UTC+2 użytkownik Ikselka
> > napisał:
>
> >> Dnia Thu, 17 Apr 2014 02:06:02 -0700 (PDT), Zbyszek Zarzycki
> >> napisał(a):
>
> >>
>
> >>> Wyrobienie ciasta jest wygodniejsze na kamieniu, mniej się kleji,
> >>> łatwiej się czyści etc.
>
> >>
>
> >> Tak.
>
> >>
>
> >>> Kamień jednak dyskwalifikuje krojenie. Żaden nóż, nawet Kyocera, nie
> >>> wytrzymuje długo.
>
> >>
>
> >> Na drewnianej stolnicy krojenie też odpada - bo powstają zacięcia,
> >> które
>
> >>
>
> >> zwiększają przyczepność drewna tym samym dyskwalifikując stolnicę.
>
> >>
>
> >
>
> > Pisz ciszej bo moja stolnica przeczyta i tak będzie robić, a tak przez
> > ostatnie 20 lat nie robiła żadnych problemów.
>
>
>
> Nóż masz tępy.
Bardzo możliwe, Kyocera jest znana z produkcji tępych noży.
=====
Bo Ty po prostu umiesz ciąć. Ja też od wielu lat tnę nożem bardzo często
makarony, ciastka itp.
i nic się drewnianej stolnicy nie stało.
I to jest jeden z tych minusów jaki widzę po ewentualnej przesiadce na
kamienną.
Albo częściej ostrzyć noże, albo każdy kawałek ciasta przekładać na deskę.
ZZ
|