Data: 2004-01-05 07:51:47
Temat: Re: Strudel
Od: "Renia" <r...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja daję ocet na krople :)
A ja miałam w przepisie "trochę octu" no to chlapnęłam tak z ręką na sercu
to nawet troszeczkę więcej :))
> Na 250 g mąki daję łyżkę oliwy, jajko, szczyptę soli i 10 kropli octu.
> Ciasto strudlowe tym się jeszcze różni od 'makaronowego', że smaruje
> się je obficie masłem i posypuje zrumienioną bułką tartą; to (i
> maksymalne rozciągnięcie)decyduje, że nie staje się kluchowate po
> upieczeniu.
Nie smarowałam masłem rozciągniętego ciasta ale w nadzieniu makowym był
tłuszcz.
Napisz proszę, jak wyglądają w Twoim strudlu środkowe warstwy ciasta.
Czy też są takie kruche jak zewnętrzna? U mnie w środku były dość cienkie i
elastyczne ale nie zrobił się z nich zakalec.
Czy zostawiasz do lekkiego podeschnięcia rozciągnięte ciasto ?
> pa, BasiaBjk po 6 godzinach w śniegu i w pięknych i niepowtarzalnych
> okolicznościach przyrody ;)
pa, Renia :)
|