Data: 2020-07-29 15:11:24
Temat: Re: Swieze czy suche?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 29.07.2020 o 14:55, Akarm pisze:
> W dniu 2020-07-29 o 09:38, FEniks pisze:
>>
>> Inna sprawa to smak - chyba świeże są bardziej wyczuwalne w produkcie
>> końcowymi, ten charakterystyczny drożdżowy posmak.
>>
>
> Ja nie wyczuwam żadnego charakterystycznego posmaku. Ale ja z
> dodatkiem drożdży piekę wyłącznie chleby razowe. :) Bo do ciasta
> (takiego z jabłkami) to dają proszek do pieczenia. I to są wszystkie
> moje wypieki. :D
Proszkowe ciasta to u mnie wyjątkowa rzadkość. Ale zdarza się.
> A teraz już sobie przypomniałem, dlaczego wolę dodawać drożdże
> świeże/mrożone: ufam, że dokładniej rozprowadzą się w masie, kiedy się
> je wlewa.
>
Tu nie widzę różnicy.
Ewa
|