Data: 2004-07-16 21:18:37
Temat: Re: Świnia na Rynku!
Od: "waldek" <A...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> In article <cd994h$hir$1@inews.gazeta.pl>,
> "waldek" <A...@o...pl> wrote:
>
>
>> Codziennie w południe mistrz kuchni nadziewa na potężne szpikulce
>> całego prosiaka, ca. 60-70kg. Bydlę kręci się do wieczora z
>> czułością polewane wytopionym sosem. Głęboko ponacinana w kratkę
>> skórka, piękny łeb z długim ryjem, aromaty skręcające trzewia -
>> krótko mówiąc uczta jak u Ulricha von Jungingena.
>
> A co on ma do tego?
>
> Władysław
===
Krzyżaków nie oglądałeś? Uczty na zamku? Tam właśnie wjeżdżał na stół taki
prosiak. Ot, skojarzyło mi się :-)
waldek
===
|