Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szczawiowa - beznadziejnie lamerskie pytanie Re: Szczawiowa - beznadziejnie lamerskie pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Szczawiowa - beznadziejnie lamerskie pytanie

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!newsfeed.
tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!wlos
From: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szczawiowa - beznadziejnie lamerskie pytanie
Date: Thu, 15 May 2003 09:38:49 +0200
Organization: Wladyslaw Los
Lines: 30
Message-ID: <1fuzudh.1jjeju11e49cmbN%wlos@tele.com.pl>
References: <b9vfke$mbp$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pq143.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1052984363 1748 217.99.0.143 (15 May 2003 07:39:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 15 May 2003 07:39:23 +0000 (UTC)
User-Agent: MacSOUP/2.4.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:156237
Ukryj nagłówki

Kruszynka <l...@w...pl> wrote:

> Mam zamiar pierwszy raz w zyciu zrobic moja ukochana zupe. Powiedzcie, kiedy
> sie ten szczaw wrzuca? Pod koniec gotowania?
>
> Kruszyna

A to zalezy od tego jak szczawiowa chcesz miec. Sa takie, w ktorych
posiekany szczaw dusisz wpierw na masle i gotujesz z wywarem, rosolem,
czy na czym te zupe chcesu miec. W innych grubo posiekane liscie
wrzucasz pod koniec na rosol. Sa jeszcze inne.

Przepis z kuchni rosyjskiej:

40 dkg szczawiu parzy sie i przeciera, dodaje do wrzacego wywaru wraz z
jedna poszatkowana podsnazona cebula i gotuje 10 min. Drugie 40 dkg
szczawiu siekamy grubo i dodajemy przed koncem gotowania. Przyprawiamy
pieprzem, sola, lisciem bobkowym. Na wydaniu zaprawiamy zoltkiem i
podajemy z jakiem na twardo i grzankami.

A nadto Twoje pytanie zdradza, ze w ogole przedtem nie zainteresowalass
sie jak sie robi twoja ukochana zupe. Gdybys zajrzala do jakijkolwiek
ksiazki kucharskiej, to bys sie i tego dowiedziala.

Wladyslaw





 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.05 Kruszynka
15.05 anna
15.05 Wladyslaw Los
15.05 a...@p...onet.pl
15.05 Sabinka
15.05 a...@p...onet.pl
15.05 maruda
15.05 a...@p...onet.pl
15.05 Sabinka
16.05 Kruszynka
16.05 grek
16.05 walkie!
18.05 Jemima
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?