Data: 2002-06-21 17:37:58
Temat: Re: Szkockie kruche ciasteczka
Od: n...@y...com (Ewa, siostra Ani)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 21 Jun 2002 18:51:17 +0200, "almadka" <a...@w...pl> wrote:
>Moja mama przywiozla z wycieczki po Londynie szkockie ( hehe, w Londynie...)
>ciasteczka firmy Walkers ( nie wiem czy to istotne) i cala rodzinka sie w
>nich rozmilowala. Wyslali mnie zatem po prosbie do was, czy znacie przepis
>na takie dosc grube, mocno, ale to mocno maslane, slodkawo-slonawe twarde
>kruche ciasteczka. Bardzo bym byla wdzieczna. Co ja mowie?! Nie tylko ja!
>Cala moja ogromna rodzina!
>
W oczekiwaniu na odpowiedz prawdziwych Szkotow :-) moge Ci powiedziec,
ze ten mocno maslany smak sie uzyskuje przez uzycie tkzw. "masla
skoncentrowanego" (fr. beurre concentrée). U nas to sprzedaja, ale nie
wiem czy w Polsce mozna dostac.
Smak slodko-slony pochodzi od uzytku masla solonego, ktore mozesz
zastapic maslem + sola
En hopujac ze helpnelam
Ewcia (prosto z Lyonu)
Ewcia
Paryzewo, 15e arr.
---
Niesz !
~ ~ ~
~ ~
~
~ ~
|