Data: 2005-12-13 14:10:15
Temat: Re: Szpinak raz jeszcze
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> napisał w wiadomości
news:8tAnf.37642$Y7.32141@trnddc02...
> "aga" <a...@w...pl> wrote in message
news:dnmgcr$r6r$1@atlantis.news.tpi.pl...>
> > Od dawna wiadomo, że częste jedzenie szpinaku, szczawiu, rabarbaru
nie jest
> > zdrowe.
>
>
> Masz na to jakis dowod NAUKOWY ???
Czy tak trudno "poguglać"? Już dawno stwierdzono, że szpinak zawiera
szczawiany, tak jak szczaw i rabarbar, które powodują odwapnienie się kości,
a co za tym idzie przyczyniają się do osteoporozy. Ponoć też upośledzają
nerki.
Kto szuka ten znajdzie, nie znajdzie ten kto nie szuka i/lub nie chce nic
znaleźć. Zwykła sałata i pietruszka ma więcej żelaza niż szpinak, więc
zostają wam szpinakożercy tylko mlaski z pochwałą dla smaku tegoż.
I nie widzę w tym nic złego, lepiej zajadać się szpinakiem niż mięsem, tyle,
że nie można robić tego zbyt często, bo zdrowie jest ważniejsze niż
ekstazyjne doznania organoleptyczne:P
Pozdrawiam,
Akulka
|