Data: 2018-12-03 19:15:17
Temat: Re: Szybkowar
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>>> Zapominasz, zboża można jeść na surowo - np będąc dzieckiem podjadałam
>>> ziarna żyta i pszenicy, prosto z kłosa.
>>
>> To kup sobie parę kilo owsa czy pszenicy na miesiąc i jedz w naturalnej
>> postaci - po co chleb.
>
> I tak nie raz robię. W pobliskiem sklepiku pieczywo jest niejadalne,
> a w supermarkecie jestem powiedzmy 1-2 razy w tygodniu.
> Jak mi się pieczywo skończy jem płatki i inne formy mąki.
>
>
>>> Co zaś się tyczy zmian substancji w wyniku gotowania na substancje łatwo
>>> pszyswajalne, to mamy tego bardzo wiele.
>>> Najbardziej znane są pewnie pomidory, ale to obecnie.
>>> Dawniej pewnie ludzie by wymienili żelatynę uwalniającą się kości itp.
>>>
>>
>> Nawet mi się nie chce odpowiadać na te bzdety.
>
> Jednak z dżewa nie zeszłaś, ognia nie opanowałaś.
>
Idź już Ty lepiej i jedz ten swoj owies.
http://www.tlustezycie.pl/2012/07/jak-jednak-zjesc-t
o-zboze.html
--
XL
|