Data: 2000-04-07 17:08:15
Temat: Re: TATAR!
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote in message <3...@w...net>...
>Dzieki za wspanialy opis. Ale nabralam smaku. Podam mezowi, tylko mu nie
moge
>powiedziec, co je, bo Amerykanie maja kizia na punkcie salmonelli. Ach,
znalazlam
>piekarnie, ktora robi prawdziwy ciezki chleb z chrupka skorka, wilgotny w
srodku
>(LaBrea). Rowniez znalazlam maslo w Trader Joe's, nazywa sie PLUGRA, ktore
smakuje
>jak od przekupki, nawet kropelki wody pryskaja przy rozsmarowywaniu. Akurat
pyszne
>pod tatara. Dzieki jeszcze raz.
>Magdalena
>
>Slavek wrote:
>
Jak jestes na La Brea, zajrzyj do sklepu na rogu La Brea i Fountain,
Joy's-a... Sklep ruski czy armenski ale maja nieraz polskie rzeczy ( np.
chalwa ) i najtanszy ser feta w miescie ( kilka rodzajow..francuski,
rumunski, wegierski, grecki, bulgarski itp.... ). Tam tez karpie na wigiljie
( brr......bo ichniejsze karpie obrzydliwe)
F.
|