Data: 2016-09-06 17:02:02
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Animka pisze:
> W dniu 2016-09-06 o 14:58, Trybun pisze:
>> W dniu 2016-08-21 o 22:44, Animka pisze:
>>> W dniu 2016-08-21 o 11:09, Trybun pisze:
>>>> W dniu 2016-07-21 o 11:23, s...@g...com pisze:
>>>>> Próbował ktoś? Ma to sens?
>>>>
>>>>
>>>> Próbowałem chyba ze wszystkiego, i jak dla mnie to żaden nie ma
>>>> sensu. Raczej śmierć głodowa niż zażerane się ze smakiem surowym
>>>> mięsem z czegokolwiek ono by nie było.
>>>>
>>> Moja siostra ciągle robi kotlety (trochę je tłucze tłuczkiem) z
>>> tuszek kurczaka. Ja już na to nie mogę patrzeć. Wolę mielonego z
>>> innego mięsa lub tradycyjnego schabowego. Nawet do chleba na kolację
>>> lubię.
>>>
>>
>> Jasne, dzisiejszy kurczak w Polsce to przeważnie KURCZAK tylko z
>> nazwy. Pomyśleć że zupełnie nie tak dawno smakosze gotowali rosół z
>> kurczaka.
>
> Już nie pamiętam kiedy jadłam rosół z kury, chyba jako dzieciak.
Chłop jadł wtedy, gdy sam był chory, albo kura była chora.
A krupnik jadł niedogotowany.
--
Jarek
|