Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.wnaft.agh.edu.pl!new
s.memax.krakow.pl!news.dtcentrum.com!bti.pl!orion.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not
-for-mail
From: k...@k...net.pl (Kyniu)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Thermomix-slyszeliscie?
Message-ID: <3...@n...tpnet.pl>
References: <83aicd$8n1$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
<9...@g...newsgate.pl>
<83atkb$p21$2@okapi.ict.pwr.wroc.pl> <83b4bv$4kj$1@sunsite.icm.edu.pl>
<nFl64.64306$Oo3.1480429@news.tpnet.pl>
<83cvc0$e3q$1@aquarius.webcorp.com.pl> <83d26q$2h1$1@sunsite.icm.edu.pl>
<83deql$g5r$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl> <83dgqo$g6t$1@sunsite.icm.edu.pl>
<Yuy64.67224$Oo3.1547758@news.tpnet.pl>
<3...@e...chem.pg.gda.pl>
<83nmuv$hdc$5@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.5/32.452
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 40
Date: Wed, 22 Dec 1999 22:26:56 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.244.139.25
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 945901616 212.244.139.25 (Wed, 22 Dec 1999 23:26:56 MET)
NNTP-Posting-Date: Wed, 22 Dec 1999 23:26:56 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:20639
Ukryj nagłówki
>Surowki: wrzucasz obrane warzywa - < 10 sek.
>Salatki: skladniki do srodka - <10 sek.
I jak one smakuja - pewnie otrzymujemy mieszanke o konsystencji przecieru dla
niemowlakow - a jak ja lubie miec cos pokrojone w plasterki, jeszcze cos innego
w kostke a jeszcze cos starte na wiorka.
>Soki ze wszystkiego (owocow i warzyw) <15 sek.
Soki czy raczej przeciery.
>Zupy: zrobi kazda: wrzucasz, nastawiasz i gotuje sam. Nie pilnuj go!
Hmmmmm ??? A jakis przykladowy przepis mozna prosic.
>Zasmazana kapusta: wrzucasz, wlaczasz i masz wolne
Musi byc paskudna - to trzeba z wyczuciem, na patelce, tak zeby byla faktycznie
zasmazana, ale nie przypalona.
>Karp w galarecie (albo kura, ozorki, zimne nozki itp): ukladasz wszystko i
>wlaczasz TM21. Nie pilnuj go!
Dziwne. A jak tam wlozyc calego karpia. Zreszta "ukladam i wlaczam" to mozna
powiedziec o polmisku i lodowce. Bo cala sztuka w przygotowaniu karpia, zalewy,
...
Wolalbym konkretne przepisy i ewentualnie zdjecia potraw uzyskanych w ten
sposob.
Kyniu
**********************************************
* _ __ _ *
* | |/ / _ _ _ (_)_ _ WWW - wkrotce *
* | ' < || | ' \| | || | k...@k...net.pl *
* |_|\_\_, |_||_|_|\_,_| k...@p...com *
* |__/ *
**********************************************
|