Data: 2021-07-07 20:42:42
Temat: Re: Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 05.07.2021 o 10:17, Marcin Debowski pisze:
>
> Puszkowy dobrze komponuje się w saładkach:
>
> Wariant 1
> - tuńczyk (z puszki, w sosie własnym, odsączony)
> - kukurydza (z puszki)
> - majonez
> - ser np. typu czedar, mozzarella (wiórki)
> - ogórek kiszony lub konserwowy (opcjonalnie, drobno posiekany)
>
> Wariant 2
> - tuńczyk (z puszki, w sosie własnym, odsączony)
> - groszek zielony (z puszki)
> - majonez
> - ogórek kiszony lub konserwowy (opcjonalnie, drobno posiekany)
Świetnie też komponuje się w podobnym zestawieniu, ale z czerwoną fasolą
z puszki.
Na letnie upały lżejsza sałatka bez majonezu - dowolna sałata, pomidor,
świeży ogórek, czerwona cebula, oliwki, tuńczyk, na to oliwa lub jakiś
lekki dresing typu winegret, do tego bagietka.
Z tuńczykiem można też zrobić na szybko ciepło sos do makaronu.
--
Ewa
|