Data: 2015-07-11 14:00:10
Temat: Re: Twarożek
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-11 o 10:45, Stokrotka pisze:
>
>>> Ostatnio próbuję robić sam twarożek. Według kilku przepisów. Z
>>> prawdziwego
>>> mleka. Niestety- za każdym razem wychodzi mi (nawet smaczna) taka
>>> "gumowa"
>>> masa. Może ktoś mi podpowiedzieć, co źle robię? Zaznaczam, że nie
>>> dopuszczam
>>> do zagotowania się mleka- tylko podgrzewam
>>>
>>
>> Robisz twaróg z NIEUKWASZONEGO mleka???
>
> Jeden najmniejszy kefir (200ml) na 1-2l mleka.
> W czasie podgżewania może się pszypalać odrobinę wytrącony serek na
> dole, więc polecam garnek z dobrej jakości emalią.
>
Pszypalonego serka nawet świnie nie zeżrą...
pozdr
Stefan
|