Data: 2003-09-17 18:50:44
Temat: Re: Tycie - wszystkiemu winna jest glukoza!
Od: "jurek" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Eeee.... Przeciez cukier moze byc genialna pozywka dla bakterii,
JAKICH?!
>a
> wielomiesieczna trwalosc konfiturom babuni nadaje pasteryzacja - czyli
> tluczenie drobnoustrojow wysoka temperatura.
no i znowu blad! zapasteryzuj czysty przecier z owocow i przecier z
dodatkiem z cukru , bardzo szybko zobaczysz roznice
Mozesz w ogole nie dac cukru do
> konfitur i je zapasteryzowac - tez beda trwale, tyle, ze kwasne.
>
mylisz sie! obejrzyj sobie etykiety i zwroc na uwage na : date przydatnosci
do spozycia
zawartosc cukru w% lub w gramach na 100g wyrobu
konserwatory (najpopularniejszy acide ascorbice)
Oczywiscie dotyczy do produktow gotowch.
> > I co wy na to???
>
> Ja osobiscie nic.
>
A szkoda!
Jurek
|