Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia W kwestii sera. Re: W kwestii sera.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: W kwestii sera.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.ne
ws.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:JCk64zg9Krkx67rB1UUiVN2dIiU=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <591f2e2d$0$646$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: W kwestii sera.
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: Ikselka <i...@g...pl>
References: <591d6d49$0$5140$65785112@news.neostrada.pl>
<ofjunf$h9c$1@node2.news.atman.pl>
<591d8427$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
<591d851c$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
<ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl> <ofl9ol$26b$10@dont-email.me>
<ofm8ng$mal$1@node2.news.atman.pl>
<591eb0bd$0$657$65785112@news.neostrada.pl>
<ofmis4$gi$1@node2.news.atman.pl>
<591ed71e$0$5158$65785112@news.neostrada.pl>
<ofmoc0$hma$1@node1.news.atman.pl>
<591f0c10$0$662$65785112@news.neostrada.pl>
<ofn9ru$3pj$2@node1.news.atman.pl>
Date: 19 May 2017 17:41:01 GMT
Lines: 67
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.123.156
X-Trace: 1495215661 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 646 79.191.123.156:57608
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:376937
Ukryj nagłówki

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-05-19 o 17:15, Ikselka pisze:
>> stefan <s...@w...pl> wrote:
>>> W dniu 2017-05-19 o 13:29, Ikselka pisze:
>>>> stefan <s...@w...pl> wrote:
>>>>> W dniu 2017-05-19 o 10:45, Ikselka pisze:
>>>>>> stefan <s...@w...pl> wrote:
>>>>>>> W dniu 2017-05-19 o 01:15, Pszemol pisze:
>>>>>>>> "stefan" <s...@w...pl> wrote in message
>>>>>>>> news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>>>>>>>>>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>>>>>>>>>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
>>>>>>>>> degustacji :)
>>>>>>>>
>>>>>>>> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.
>>>>>>> Po świnkach morskich z rożna w Peru, chińskich świerszczach w cukrze i
>>>>>>> malezyjskich długich "glizdach morskich" nawlekanych na patyczek w
>>>>>>> spiralkę nic (no, prawie nic) nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
>>>>>>> Surströmming też (ale trochę mnie rzucało)....
>>>>>>> Jest piątek, więc udaję się po rewelacyjnie marynowany i peklowany
>>>>>>> baleronik z Hagi ( to taka wędzarnia, niestety). Smaczności!!!!
>>>>>>> pozdrawiam
>>>>>>> Stefan
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Można jeść ślimaki, ostrygi czy solone śledzie - można i larwy. Zwłaszcza
>>>>>> pod wódeczkę.
>>>>>> Tyle teorii. Praktyka jednak u mnie kuleje :-))
>>>>>>
>>>>> Wyobraź sobie, że kiedyś w CK Wiedniu, niedaleko Katedry mojego
>>>>> imiennika zamówiłem klasykę - Wiener Schnitzell. Ku...twa nie zjadłem!!!
>>>>> Zamiast zrobionego jak Bóg nakazał z młodej cielęciny, operator tłuczka
>>>>> (bo na pewno nie kucharz) sklepał kawałek wołowiny z krów które śniły
>>>>> się faraonowi z kawałkiem koguta który ocalał z rzezi pod Moskwą w 1612
>>>>> roku. Była potężna rozróba...
>>>>
>>>> Myślał - Polak nie pozna, można mu wciskać barachło.
>>>>
>>>>> pozdr
>>>>> Stefan
>>>>> PS. A karczek jest cudowny, ta galaretka w zakamarkach sznurka...
>>>>>
>>>>
>>>> Niby skąd galaretka? Chyba że w kątnicy zaszyty i wędzony, a potem w niejże
>>>> parzony...
>>>>
>>> Bo to taki maniak robi, po wędzeniu zaparza w rosole... a on jak obcieka
>>> to na wierzchu koło sznureczków zastyga
>>
>> Dodaje żelatynę, żeby mu wędzonki nie traciły na wadze przy stygnięciu i
>> potem nie obsychały. I tyle. Ja się na takie chwyty nie nabiorę.
>>
> gdy gotuję rosół, to na dzień następny mam galaretę - a żelatyny ni
> innych kolagenów nie dodaję :(

TY.
I ja też. Rosół.
Ale kiedy parzę moje wędzonki, nie ma objawu galaretki na wierzchu - nie
powinno być, więc nie parzę w rosole. Po odcieknięciu nie ma mowy o tym
żeby coś na wierzchu mokrego zastygło. No chyba że ulożyłabym mokre i
ciepłe w stos.

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.05 stefan
20.05 Ikselka
20.05 stefan
20.05 Pszemol
20.05 Pszemol
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?