Data: 2001-11-13 15:24:12
Temat: Re: W sprawie lukru
Od: "Magda G." <m...@o...gapp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:6hb2vtsrdsjm2ovs582522isea53sfc8pf@4ax.com...
> Jakos tak wychodzi, jak z fusow, ze Swieta beda w domu, nie w
> Polsce.
>
> Przyjedzie (wreszcie!) na Swieta synus z narzeczona (i calkiem
> nowym pieskiem - przybleda - sluze fotografia psia ;)) ).
>
> jakos tak mnie w tym roku ciagnie do Swiat, po raz pierwszy od
> bardzo dawna . I chce sie porzadnie przylozyc do tego.
>
> Jak zwykle bedzie mak z lamancami, pewnie zrobie rozlatujacy sie
> i pekniety makowiec, ale jeszcze nie robilam w ogole piernika
> (jakos nie zaszla potrzeba...). Teraz widzialam przepis Miniki na
> Caluski, gdzie wymieniony jest lukier...moze polukruje wszystko,
> co upieke...
>
> jak Wy robicie jakis porzadny lukier?? woda z cukrem pudrem czy
> cos tam mnie w ogole nie neci...chce lukru!!! Takiego do
> odrywania i zdrapywania!!!
>
> Natchnijcie mnie i podrzuccie jakies ciekawe przepisy lukrowe
>
> ta,
>
> Krysia (moze cygaro polukruje...hhhmmm)
> K.T. - starannie opakowana
Ja dawno lukru nie robiam, ale ten który robilam byl bardzo prosty i do
zdrapywania. :-))
Potrzebny jest cukier puder i mleko - wszystkiego na oko. Dajesz sobie do
szklanki cukier puder, gotujesz odrobine mleka. i tym goracym mlekiem
(odrobinka)zalewasz, po czym szybko mieszkasz. Jesli po chwili okaze sie, ze
jednak jest za suche. Dodajesz jeszcze 2 krople. I polewasz tym miejsce
przeznaczenia - wazne zeby miejsce to bylo juz porzadnie ostygniete.
Jesli nie przesadzisz z mlekiem bedziesz zdrapywac swój lukier :-))
smacznego
Pozdrawiam
Magda
____________________________________________________
________________________
__
> Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
|