Data: 2012-09-27 11:02:53
Temat: Re: Wanilia
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-09-27 12:47, obywatel medea uprzejmie donosi:
> W dniu 2012-09-27 12:28, Bbjk pisze:
>> W dniu 2012-09-27 12:15, medea pisze:
>> To mają być tylko dwa bezowe krążki, przy czym ten górny
>>> jest bardzo górzysty i strzępiasty. Oczywiście takie coś pewnie mi się
>>> nie uda, ale spróbuję.
>>
>> Coś takiego?
>>
>> http://cookingwithmavis.blogspot.com/2012_08_01_arch
ive.html
>
> Zupełnie nie to.
>
>> lub takiego?
>> http://myyellowkitchen.com/2011/05/02/lemon-04-merin
gue-cake-page-205-hectors-take/
>>
>
> To fajne, ale też nie to.
>
> Ten "mój" wygląda mniej więcej tak, z tym że górna warstwa jest
> wypiętrzona i o wiele wyższa:
>
> http://www.kuchniabezglutenowa.pl/recipe/tort-bezowy
-z-daktylami-i-orzechami
Dakłas jak nic!
Opis:
http://znam.to/recenzje/4456/Tort-bezowy-dacquoise-A
dam-Sowa
A tu przepis na takiego dakłasa a'la Sowa:
http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2012/05/tort-dac
quoise-z-orzechami-i-daktylami.html
qr.a
|