Data: 2012-09-27 11:11:46
Temat: Re: Wanilia
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-27 13:02, Qrczak pisze:
> Dnia 2012-09-27 12:47, obywatel medea uprzejmie donosi:
>> W dniu 2012-09-27 12:28, Bbjk pisze:
>>> W dniu 2012-09-27 12:15, medea pisze:
>>> To mają być tylko dwa bezowe krążki, przy czym ten górny
>>>> jest bardzo górzysty i strzępiasty. Oczywiście takie coś pewnie mi się
>>>> nie uda, ale spróbuję.
>>>
>>> Coś takiego?
>>>
>>> http://cookingwithmavis.blogspot.com/2012_08_01_arch
ive.html
>>
>> Zupełnie nie to.
>>
>>> lub takiego?
>>> http://myyellowkitchen.com/2011/05/02/lemon-04-merin
gue-cake-page-205-hectors-take/
>>>
>>>
>>
>> To fajne, ale też nie to.
>>
>> Ten "mój" wygląda mniej więcej tak, z tym że górna warstwa jest
>> wypiętrzona i o wiele wyższa:
>>
>> http://www.kuchniabezglutenowa.pl/recipe/tort-bezowy
-z-daktylami-i-orzechami
>>
>
> Dakłas jak nic!
> Opis:
> http://znam.to/recenzje/4456/Tort-bezowy-dacquoise-A
dam-Sowa
Tak jak napisałam - coś podobnego. Bo w tym, który jadłam, nie było
orzechów. Był krem waniliowo-karmelowy z takimi kropeczkami wanilii.
Może jakiś zubożony dakłas.
>
> A tu przepis na takiego dakłasa a'la Sowa:
> http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2012/05/tort-dac
quoise-z-orzechami-i-daktylami.html
>
Dzięki.
Ewa
|