Data: 2011-07-19 13:42:01
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: jadryś <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-06-28 00:39, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 16 Jun 2011 23:39:58 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Przepis dostałam (telefonicznie) od współtowarzysza wyprawy MŚK. Panowie
>> wędkarze na kutrze ze ślinką wspominali degustację. Tak więc zaufałam tej
>> opinii. Podsmażać ani nawet zbyt długo pasteryzować nie wolno, bo się cały
>> tran wytopi i zostanie skwarek - tak byłam ostrzeżona. Ten "płyn" w
>> słoikach pochodzi z samych wątróbek, to właśnie tran wraz z sosem własnym.
>> Pół godziny pasteryzacji.
> Degustacja w weekend wypadła cudownie - wątróbki smakowały wszystkim, po
> prostu delicje!
> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26280b2382d69958
.html
Trochę przypominają drobiowe;-)
|