Data: 2011-07-19 13:41:51
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: jadryś <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-06-28 12:39, krys pisze:
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Thu, 16 Jun 2011 23:39:58 +0200, Ikselka napisał(a):
>>
>>> Przepis dostałam (telefonicznie) od współtowarzysza wyprawy MŚK. Panowie
>>> wędkarze na kutrze ze ślinką wspominali degustację. Tak więc zaufałam tej
>>> opinii. Podsmażać ani nawet zbyt długo pasteryzować nie wolno, bo się
>>> cały tran wytopi i zostanie skwarek - tak byłam ostrzeżona. Ten "płyn" w
>>> słoikach pochodzi z samych wątróbek, to właśnie tran wraz z sosem
>>> własnym. Pół godziny pasteryzacji.
>> Degustacja w weekend wypadła cudownie - wątróbki smakowały wszystkim, po
>> prostu delicje!
>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26280b2382d69958
.html
> Raczej nie skusiłabym się na tak wyglądające danie.
> J.
>
Czyli raczej nie jesteś smakoszką korzystająca z kubków smakowych a
wzrokowcem...
|