Data: 2009-12-12 17:58:15
Temat: Re: Wędzenie.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 10 Dec 2009 19:21:41 +0100, Jadrys napisał(a):
>> Ostatnio przeważnie piekę ryby - w folii, uprzednio wymoczone w mleku,
>> posmarowane olejem, wewnątrz masło i pietruszka, godzina w piekarniku. To
>> jest coś wspaniałego.
>>
>
> Też od czasu do czasu tak przyrządzam. Ale jednak bardziej preferuję
> ryby smażone, takie z przypieczoną chrupiącą skórką. Np. lina tylko
> dobrze myję nie oczyszczając go z łusek.
Wcale się nie dziwię. Oskrobać z łusek lina to... już lepiej się iść
powiesić ;-)
> Podczas smażenia łuski się
> rozpuszczają w gorącym tłuszczu dając apetyczną chrupką skórkę.
Mniam :-)
--
Ikselka.
|