Data: 2010-10-18 23:57:36
Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 19 Oct 2010 01:46:05 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2010-10-19 01:31, Ikselka pisze:
>
>> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne pyzy o niemieckiej nazwie i z
>> surowym mięsem są "tylko"...
>
> Widać, że nie znasz ślunskich czornych klusków.
U nas w Polsce Świętokrzyskiej to czarne to się GAŁY nazywa, a kluski
śląskie są właśnie bielutkie, bo z samych gotowanych ziemniaczków i jeszcze
z mąką ziemnaczaną, o:
http://www.google.pl/images?q=%22kluski+sl%C4%85skie
%22&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=fire
fox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Fd68TNecGISUOtzcu
MUN&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved
=0CCoQsAQwAg&biw=1280&bih=646
:-D
|