Data: 2010-10-19 00:14:58
Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-10-19 01:57, Ikselka pisze:
>>> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne pyzy o niemieckiej nazwie i z
>>> surowym mięsem są "tylko"...
>> Widać, że nie znasz ślunskich czornych klusków.
> U nas w Polsce Świętokrzyskiej to czarne to się GAŁY nazywa, a kluski
> śląskie są właśnie bielutkie, bo z samych gotowanych ziemniaczków i jeszcze
> z mąką ziemnaczaną, o:
> http://www.google.pl/images?q=%22kluski+sl%C4%85skie
%22&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=fire
fox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Fd68TNecGISUOtzcu
MUN&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved
=0CCoQsAQwAg&biw=1280&bih=646
>
> :-D
Kluski śląskie są z "dziurką", a kluski czarne ze Śląska są okrągłe. I
też bez nadziynio.
A kartacze i cepeliny są owalne, jak Zeppeliny właśnie. I żadne Twoje
fochy tego nie zmienią.
--
Pozdrawiam - Aicha
|