Data: 2010-10-19 10:52:09
Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 19 Oct 2010 12:46:19 +0200, Misiek napisał(a):
> Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
> news:i9inu2$khf$1@news.onet.pl...
>>W dniu 2010-10-19 01:57, Ikselka pisze:
>>
>>>>> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne pyzy o niemieckiej nazwie i
>>>>> z
>>>>> surowym mięsem są "tylko"...
>>>> Widać, że nie znasz ślunskich czornych klusków.
>>> U nas w Polsce Świętokrzyskiej to czarne to się GAŁY nazywa, a kluski
>>> śląskie są właśnie bielutkie, bo z samych gotowanych ziemniaczków i
>>> jeszcze
>>> z mąką ziemnaczaną, o:
>>> http://www.google.pl/images?q=%22kluski+sl%C4%85skie
%22&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=fire
fox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Fd68TNecGISUOtzcu
MUN&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved
=0CCoQsAQwAg&biw=1280&bih=646
>>>
>>> :-D
>>
>> Kluski śląskie są z "dziurką"
>
> Zgadza sie...
>
>> a kluski czarne ze Śląska są okrągłe. I też bez nadziynio.
>
> I maja inna nazwe a nie kluski slaskie... NIestety, nie pamietam jak sie
> nazywaja :-) Pyzy ziemniaczane? moze...
CEPELINY! Puste.
:-PPP
|