Data: 2010-10-20 09:13:23
Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:uam2anyyejzo.1wxyhtxof2tk3.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 20 Oct 2010 10:59:00 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:w0c9c1buerrb.1w2hvd5fn4cu2.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Wed, 20 Oct 2010 05:53:44 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:3n0i0sggh4w7.196wm2q6bx31l.dlg@40tude.net...
>>>>
>>>>> Nie - świętokrzyskie gały to takie czarne niewielkie kulki z samych
>>>>> surowych ziemniaków, bez nadzienia.
>>>>
>>>> To tak wolno przerabiasz, aż sczernieją?
>>>
>>> Tak - jedną toczę 2 godziny :->
>>
>> Najszybciej ciemnieją przy tarciu.
>
> Używam sokowirówki - nie zdążają ściemnieć.
Skoro nie przerabiasz po rozdrobnieniu zajęta inna pilna pracą wystarczy
przykryć powierzchnię masy ziemniaczanej krążkiem, który odetnie dostęp
powietrza. To może być pokrywka od garnka lub talerzyk, ważne aby leżał na
pulpie, a nie na misce.
|