Data: 2013-06-24 12:43:09
Temat: Re: Wiadro chemii!.
Od: masti <g...@t...hell>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia pięknego Mon, 24 Jun 2013 12:43:20 +0200 osobnik zwany Ikselka
napisał:
> Dnia Mon, 24 Jun 2013 10:10:51 +0000 (UTC), masti napisał(a):
>
>> Dnia pięknego Mon, 24 Jun 2013 11:57:18 +0200 osobnik zwany Ikselka
>> napisał:
>>
>>> Bez sensu to jest Twoje "rozumienie".
>>
>> Solisz? To też chemia.
>> Pokażesz różnice między NaCl z wody morskiej i z reakcji HCl + NaOH ->
>> NaCl + H2O?
>
> Jesteś upierdliwy - wyjaśniłam Ci już, o co chodzi w POPULARNYM zwrocie
> "chemia w żywności" i nie będę się powtarzać. Natomiast wyjaśnij mi,
> dlaczego (będąc upierdliwym) bronisz nafaszerowanych fosforem produktów
> wędlinopodobnych (bo wędliny to już nie są) oraz "pieczywa" z
> polepszaczami - na przykład.
to pisz o dodatkach a nie o chemii.
Zresztą solanka w wędzlinach skłda się z tego samego co normalne
peklowanie tylko jest jej więcej. Więc to nie chemia a fizyka.
--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię, to grunt zabija!" T.Pratchett
|