Data: 2017-07-01 20:35:03
Temat: Re: Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-07-01 o 17:49, Stokrotka pisze:
>> ...po co w takim razie dodaje
>> się masło skoro jest olej ?
>
> Masło daje coś w rodzaju hrupiącej skorupki.
> Często do smażenia dodaje się je w tym celu.
> Ale to niezdrowe na wątrobę.
Raczej chodzi o smak. Mnie tam nie szkodzi, wręcz przeciwnie. To, że
masło niezdrowe wymyślili ci od kombinowania utwardzaniem oleju rzepakowego.
Wiem, bo moja matka z nimi pracowała. W czasie polskiej bidy z tego
oleju utwardzalnego robili sobie w domach znicze i zanosili na
cmentarze. Rany! Jak to kopciło!
--
animka
|