Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.supermedia.pl!plix.pl!newsfeed2.plix.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt
-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POST
ED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Wigilia i Święta.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <2...@4...net>
<k8l1pq$jp5$1@news01.versatel.de>
Date: Thu, 22 Nov 2012 13:23:00 +0100
Message-ID: <15chxavtsafm.c6kle0rn5hf2$.dlg@40tude.net>
Lines: 76
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.5.198.58
X-Trace: 1353586985 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 26681 83.5.198.58:49883
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:349643
Ukryj nagłówki
Dnia Thu, 22 Nov 2012 12:20:18 +0100, Andy Niwinski napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:2o3nb73dw7tm.1i4kgehzse3s5.dlg@40tude.net...
>> Plany, plany... Chyba starczy? - wiadomo, że wszystko własnej roboty...
>> Miód i wino też :-)
>>
>>
>> WIGILIA I ŚWIĘTA
>> ================
>>
>> Szynka domowa
>> Schab wędzony
>> Boczek pieczony rolowany
>> Kiełbasa swojska
>> Pasztet mój
>> Foie gras
>> Przystawka z łososia i awokado
>> Śledzie zwykłe
>> Sledź w śmietanie
>> Kulki serowe z ziołami i czosnkiem w oliwie
>> Terrina rybna
>> Karp w galarecie
>> Rybki smażone w occie
>> Kapelusze podgrzybków smażone w cieście
>> Jajka faszerowane łososiem
>> Jajka w majonezie
>> Sałatka jarzynowa
>> Sałatka ziemniaczana do śledzi
>> Pomidory zielone z oliwkami i chilli na ciepło
>> ----------------------------------------------
>> Zupa grzybowa / barszcz czerwony
>> Paszteciki półfrancuskie
>> Pierogi z grzybami i kapustą
>> Kapusta z grochem
>> Kasza pęczak z grzybami
>> Kutia
>> --------------------------------------------------
>> Białe wino
>> Miód pitny
>> Kompot z suszonych owoców
>> Podpłomyki do kulek serowych
>> Chałka
>> Makowiec drożdżowy
>> Piernik na miodzie a la keks
>> Tymbark
>> Sernik z brzoskwinią i bezą
>> Strudel z sosem waniliowym
>> Semifreddo z chałwą
>> -----------------------------------------------
>> Kaczka z miodem i jabłkami
>> Jagnięcina pieczona
>> Bigos
>> Rosół
>> Flaki w rosole
>> ----------------------------------------------
>> Chrzan
>> Prawdziwki marynowane osobiście zbierane
>> Borówki, żurawina
>> Ćwikła z chrzanem
>> Sos tatarski
>> Ogórki diabelskie
>> Śliwki w occie
>> Dynia a la pomarańcza
>>
>>
>>
> I dziwić się, że masz grubą dupę....
No jasne, że grubą:
http://tiny.pl/hkl4x
3-)
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|