Data: 2005-11-29 14:58:45
Temat: Re: Winko do rolad
Od: ZYHUS <k...@...internecie.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 26 Nov 2005 21:48:41 +0100, Drzewko napisał(a):
> Witam
> Mam pytanko poniewaz wogole sie nie znam na winach chcialbym poznac wasze zd
> anie na temat winka do rolad .. biale czy czerwone wytrawne czy polwytrawne
> ?? bo pewnie slodkiego to nie ?? ;-)
>
> PS: jezeli mieliscie juz doczynienia z jakims dobrym winkiem ktore by pasowa
> lo do rolad prosze nazwe jego (oby bylo w miare tanie) ;-)
>
> Pozdrawiam :-)
Witam
W kuchni pracuje od kilkunastu lat i moge tylko powiedziec tyle, ze do
dzisiaj - zaznaczam nie ze wzgledow finansowych - wiele kuchni uzywa wina
Sophia. W/w wino doskonale nadaje sie do potraw z racji tego, ze ma slaby
aromat przez co nie potrzebuje długotrwalego wygotowania. Smak jest jak
najbardziej wlasciwy. Do sosow ciemnych oczywiscie wino czerwone do jasnych
- najczesciej opartych na smietanie - wino biale półwytrawne.
Pozdr.
--
Zbyszek B.
Polski Serwis Brydżowy
http://3nt.pl
|