Data: 2005-11-29 15:32:03
Temat: Re: Winko do rolad
Od: ZYHUS <k...@...internecie.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 29 Nov 2005 16:20:30 +0100, Dominik Jan Domin napisał(a):
> Użytkownik "ZYHUS" <k...@...internecie.invalid> napisał w wiadomości
> news:1urtaavdj81rm$.dlg@3nt.pl...
>
>> W kuchni pracuje od kilkunastu lat i moge tylko powiedziec tyle, ze do
>> dzisiaj - zaznaczam nie ze wzgledow finansowych - wiele kuchni uzywa wina
>> Sophia. W/w wino doskonale nadaje sie do potraw z racji tego, ze ma slaby
>> aromat przez co nie potrzebuje długotrwalego wygotowania.
>
> To po co wlewać wino, jesli jego zaletą jest znikomy aromat?? Dotąd
> uważałem, ze wlewa się wino, nie wodę, ze względu na smak i zapach.
>
> A Sophia tak czy owak śmierdzi, przynajmniej ta najtańsza. Smierdzi octem.
>
> DJD
Wino uzywa sie glownie do smaku nie aromatu. Zreszta inna sprawa jest fakt,
ze uzywanie win silnie wąnnych powoduje utrate zapachu sosu, ktory - w
przypadku ciemnego sosu - tak dlugo uzyskujemy duszac mieso na wolnym
ogniu.
--
Zbyszek B.
Polski Serwis Brydżowy
http://3nt.pl
|