Data: 2007-11-26 07:35:42
Temat: Re: Wino owocowe
Od: "mitzan" <l...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> "mirzan" <l...@o...pl> wrote in message
> news:078f.00000069.4749f825@newsgate.onet.pl...
> >> Użytkownik Jerzy Nowak napisał:
> >>
> >> > http://www.google.pl/search?q=jab%C5%82ecznik&source
id=navclient-
ff&ie=UTF-
> > 8&rlz=1B2GGGL_pl___PL220
> >>
> >> > http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3888591
> >>
> >>
> >> http://webtrunki.pl/?k=p&id=2497&kat=805
> >
> >
> > Zanim teoretycy ustalą nazwę, u mnie skończy bulgotać.W winie jabłkowym
> > jest tylko jedna tajemnica, dla mnie. Jak z pierwszorzednego surowca,z
> > którego
> > wychodzi świetne wino, przemysł winiarski potrafi zrobić paskudnego
> > jabola?
>
> Do niedokończonej fermentacji dolewano "siary", ale obecnie jest zakaz -
> konserwacja następuje poprzez dodanie spirytusu.
Nie pleć, bo może się znaleźć ktos, kto uwierzy. Dzwon słyszałeś...
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|