Data: 2007-11-26 07:57:04
Temat: Re: Wino owocowe
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"mitzan" <l...@o...pl> wrote in message
news:4666.0000000c.474a774d@newsgate.onet.pl...
>>
>> "mirzan" <l...@o...pl> wrote in message
>> news:078f.00000069.4749f825@newsgate.onet.pl...
>> >> Użytkownik Jerzy Nowak napisał:
>> >>
>> >> > http://www.google.pl/search?q=jab%C5%82ecznik&source
id=navclient-
> ff&ie=UTF-
>> > 8&rlz=1B2GGGL_pl___PL220
>> >>
>> >> > http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3888591
>> >>
>> >>
>> >> http://webtrunki.pl/?k=p&id=2497&kat=805
>> >
>> >
>> > Zanim teoretycy ustalą nazwę, u mnie skończy bulgotać.W winie jabłkowym
>> > jest tylko jedna tajemnica, dla mnie. Jak z pierwszorzednego surowca,z
>> > którego
>> > wychodzi świetne wino, przemysł winiarski potrafi zrobić paskudnego
>> > jabola?
>>
>> Do niedokończonej fermentacji dolewano "siary", ale obecnie jest zakaz -
>> konserwacja następuje poprzez dodanie spirytusu.
>
>
> Nie pleć, bo może się znaleźć ktos, kto uwierzy. Dzwon słyszałeś...
Ile masz lat? Moja pierwsza Siara, czyli Wino marki Wino, Patykiem Pisane,
Czar PGR itd datuje się na 1962... Podobny wstręt wtedy czułem do wermutów.
|