Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Włoski tort makaronowy
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <5622631e$0$27530$65785112@news.neostrada.pl>
<mvtoe4$117$1@node1.news.atman.pl>
<56226708$0$27508$65785112@news.neostrada.pl>
<56229ebf$0$674$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5622afde$0$27508$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<56235c6d$0$8369$65785112@news.neostrada.pl>
<5623687d$0$8366$65785112@news.neostrada.pl>
<562378c8$0$663$65785112@news.neostrada.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Sun, 18 Oct 2015 13:34:19 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:38.0) Gecko/20100101 Thunderbird/38.3.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <562378c8$0$663$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 37
Message-ID: <562383bc$0$8381$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.26.94.20
X-Trace: 1445168060 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 8381 83.26.94.20:2148
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:367127
Ukryj nagłówki
W dniu 2015-10-18 o 12:47, Piotr pisze:
>
> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:5623687d$0$8366$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2015-10-18 o 10:46, Piotr pisze:
>>>
>>
>> Ale to akurat nie Jarek zwrócił tutaj uwagę na _lepszość_
>> własnoręcznie robionego makaronu.
>
> Tak to ja zwróciłem uwagę na ważność ręcznie (nie musi być własno- )
> wykonanego makaronu. Ale zdjąc sobie sprawę, że moje słowa krytyczne
> mogą Watkotwócę (w tym przypadku Ciebie) dotknąć napisałem
> na początku "nie obraź się".
I tym zastrzeżeniem dajesz do zrozumienia, że jednak mogłoby być za co
się obrazić. ;) A mnie to w ogóle nie obraża, ani nawet nie dotyka.
Jeśli ktoś ma taką pasję makaronową, żeby sobie robić go własnoręcznie,
to szczerze podziwiam. Z mojej strony to była tylko jedna z propozycji
na wykorzystanie makaronu (wszystko jedno czy domowego, czy kupnego),
która wydała mi się ciekawa.
BTW Wyobraź sobie, że ktoś dzieli się swoimi przeżyciami z wycieczki na
Giewont, a odezwie się jakiś himalaista i powie "Co tam Giewont! wejść
zimą na K-2 to jest dopiero coś!" No i ja się z tym muszę zgodzić, co tu
więcej dodać, ale jakieś to nieadekwatne trochę. ;)
> Bo nie było moim zamiarem krytykowanie dla krytyki ani wykazywanie
> wyższości swojego podejścia, tylko przedstawienie swojego
> głosu/oceny pokazywanej potrawy.
Po zdjęciu poznałeś, że makaron nie jest w domu robiony? Podziwiam
fachowość tym bardziej.
A przy okazji - do takich dań z sosami, zwłaszcza z dodatkiem mięsa czy
jaj, makaron jajeczny wydaje mi się przesadą.
Ewa
|