Data: 2015-10-18 13:34:19
Temat: Re: Włoski tort makaronowy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-18 o 12:47, Piotr pisze:
>
> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:5623687d$0$8366$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2015-10-18 o 10:46, Piotr pisze:
>>>
>>
>> Ale to akurat nie Jarek zwrócił tutaj uwagę na _lepszość_
>> własnoręcznie robionego makaronu.
>
> Tak to ja zwróciłem uwagę na ważność ręcznie (nie musi być własno- )
> wykonanego makaronu. Ale zdjąc sobie sprawę, że moje słowa krytyczne
> mogą Watkotwócę (w tym przypadku Ciebie) dotknąć napisałem
> na początku "nie obraź się".
I tym zastrzeżeniem dajesz do zrozumienia, że jednak mogłoby być za co
się obrazić. ;) A mnie to w ogóle nie obraża, ani nawet nie dotyka.
Jeśli ktoś ma taką pasję makaronową, żeby sobie robić go własnoręcznie,
to szczerze podziwiam. Z mojej strony to była tylko jedna z propozycji
na wykorzystanie makaronu (wszystko jedno czy domowego, czy kupnego),
która wydała mi się ciekawa.
BTW Wyobraź sobie, że ktoś dzieli się swoimi przeżyciami z wycieczki na
Giewont, a odezwie się jakiś himalaista i powie "Co tam Giewont! wejść
zimą na K-2 to jest dopiero coś!" No i ja się z tym muszę zgodzić, co tu
więcej dodać, ale jakieś to nieadekwatne trochę. ;)
> Bo nie było moim zamiarem krytykowanie dla krytyki ani wykazywanie
> wyższości swojego podejścia, tylko przedstawienie swojego
> głosu/oceny pokazywanej potrawy.
Po zdjęciu poznałeś, że makaron nie jest w domu robiony? Podziwiam
fachowość tym bardziej.
A przy okazji - do takich dań z sosami, zwłaszcza z dodatkiem mięsa czy
jaj, makaron jajeczny wydaje mi się przesadą.
Ewa
|