Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!plix.pl!newsfeed2.plix.pl!goblin1!gobli
n.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.n
ews.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Włoski tort makaronowy
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <5622631e$0$27530$65785112@news.neostrada.pl>
<mvtoe4$117$1@node1.news.atman.pl>
<56226708$0$27508$65785112@news.neostrada.pl>
<mvtpbn$1v5$1@node1.news.atman.pl>
<56227b9b$0$670$65785112@news.neostrada.pl>
<mvtuhv$7sk$1@node1.news.atman.pl>
<56228d72$0$668$65785112@news.neostrada.pl>
<1u8wm7j59o71y$.txxe049tvet4$.dlg@40tude.net>
<56229f82$0$27527$65785112@news.neostrada.pl>
<gftwyyj9zy1z$.nidovvopi3pn.dlg@40tude.net>
<562353a4$0$674$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<562498bd$0$27526$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<5624e7b0$0$27519$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Mon, 19 Oct 2015 19:44:53 +0200
Message-ID: <f...@4...net>
Lines: 75
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.250.59
X-Trace: 1445276692 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 8382 79.191.250.59:8451
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:367191
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 19 Oct 2015 14:53:04 +0200, krys napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Mon, 19 Oct 2015 09:16:12 +0200, krys napisał(a):
>>
>>> Ikselka wrote:
>>>
>>>> Dnia Sun, 18 Oct 2015 10:09:07 +0200, krys napisał(a):
>>>>
>>>>> Ikselka wrote:
>>>>>
>>>>>> Dnia Sat, 17 Oct 2015 21:20:38 +0200, FEniks napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> W dniu 2015-10-17 o 20:08, Ikselka pisze:
>>>>>>>> Dnia Sat, 17 Oct 2015 20:03:35 +0200, FEniks napisał(a):
>>>>>>>>
>>>>>>>>> W dniu 2015-10-17 o 18:55, bbjk pisze:
>>>>>>>>>> W dniu 15-10-17 o 18:47, FEniks pisze:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Ponieważ jego "włoskość" wzięła się po pierwsze z makaronu, a po
>>>>>>>>>>> drugie - przekrój ma włoskie barwy. ;)
>>>>>>>>>> Wzmocniłabym włoskość chlapiąc oliwą, zamiast fety - mozzarella,
>>>>>>>>>> może wiórki parmezanu dodatkowo, odrobina lebiodki, to tak na
>>>>>>>>>> szybko, więcej przyjdzie mi do głowy podczas produkcji. W sumie
>>>>>>>>>> fajne pogotowie ratunkowe, bo składniki zawsze w domu są.
>>>>>>>>> Nie wczytywałam się w ten linkowany przepis. Ja też robiłam bez
>>>>>>>>> fety (po pięciokrotnym pytaniu dziecięcia, czy aby na pewno jej nie
>>>>>>>>> dodam), a na wierzchu oczywiście mozzarella. Zamiast warstwy z
>>>>>>>>> kurczakiem można zrobić z rybą albo tylko z masą jajeczną a' la
>>>>>>>>> carbonara.
>>>>>>>>>
>>>>>>>> Wyobrażam sobie to danie na talerzu...
>>>>>>>
>>>>>>> Nie musisz nadwerężać szarych komórek, na zdjęciu jest na talerzu.
>>>>>>
>>>>>> To jest JEDNA porcja?!
>>>>>> Wow! Masz spust...
>>>>>
>>>>> Ty to jednak masz maniery z czworaków.
>>>>
>>>> Albowiem nie pitpilitam radośnie nad dziełem Koleżanki. Wiem. A w tej
>>>> grupie należy tylko i wyłącznie 3-]
>>>
>>> Albowiem nie masz nic do powiedzenia a zabierasz głos. Zawsze można się
>>> powstrzymać od durnej i nic nie wnoszącej krytyki.
>>> Jeśli Ty się tak zachowujesz na grupie, to co się dzieje, kiedy siadasz u
>>> kogoś do stołu?
>>>
>>
>> Nieszczerze chwalę jak leci :->
>
> Czyli do braku manier jeszcze zakłamanie dojdzie.
Tutaj widzę go dosyć w opiniach typu "ajajaj, jakie cudowne" wydawanych bez
względu na to, CO jest opiniowane, o ile tylko chodzi o osobę z tzw
"towarzystwa" - więc nie powinnaś być zniesmaczona. A do stołu tu nie
siadamy. Tu jest raczej [poligonowa] wymiana opinii i doświadczeń, można
zostać pochwalonym, ale i oberwać pałką po złudzeniach. Przy stole na to
zdecydowanie za późno - tam rzeczywiście wypada już tylko chwalić lub
milczeć i tak właśnie robię 3-]
> A wystarczy powstrzymać się od wyrażania opinii.
Ach już wiem - jeśli opinia nie pasuje do tutejszego wzajemnego
nabłyszczania piórek, to nie należy jej wygłaszać. Tzn JA nie powinnam, bo
juz w moją stronę jak najbardziej wolno i jest to wtedy jak najbardziej OK,
co zresztą kolejny raz pokazała Ewa - w wątku o cieście ucieranym. No nie
powstrzymała się, biedulka. Co prawda o swoim psie nie wspomniała, ale jej
wypowiedź była naprawdę pełna treści (choć lakoniczna żtp do bólu),
aprobaty, no a już konieczna w dyskusji jak żadna 3333-]
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|