Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!wla
los
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wołowina
Date: Sun, 07 Nov 2004 07:58:05 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 32
Sender: w...@o...pl@pawlacz.stock9.one.pl
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <cmgpa8$rao$1@atlantis.news.tpi.pl>
<w...@n...onet.pl>
<cmj9kq$9hp$1@nemesis.news.tpi.pl> <cmjvud$1e8$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pawlacz.stock9.one.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1099810681 6202 80.72.34.43 (7 Nov 2004 06:58:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Nov 2004 06:58:01 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:220809
Ukryj nagłówki
In article <cmjvud$1e8$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "alek" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:cmj9kq$9hp$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> > news:wlalos-A378C7.20130606112004@newsfeed.onet.pl..
.
> > > In article <cmgpa8$rao$1@atlantis.news.tpi.pl>, "net2" <n...@o...pl>
> > > wrote:
> > >
> > > > Witam
> > > > Co można zrobić z wołowiny bo już brak pomysłów, google też
> przeszukane.
> > >
> > > Jakiej wołowiny?
> > >
> > wołowej! Władyś! wołowej
> > alex
> >
> No więc wołowa wołowina może być bardzo różnej jakości (to znaczy z różnego
> kawałka wołu)i różnie się się oną przyządza w zależności od miejsca w tuszy,
> z którego pochodziła, Poczynając od ekskluzywnej polędwicy, poprzez,
> rostbef, antrykot, czy pierwszą krzyżowa aż do pieczeniowej, czli zadka,
> ligawy czy szpądra. Z polędwicy nie zrobisz pieczeni , chyba że się uprzez,
> ale żal,
Jak to nie? Pieczona polędwica -- chyba najlepsze co est na świecie.
Tylko taka Monatowa podajechyba kilkanaście przepisów. Ponadto jeszcze
przepisy na polędwicę duszoną np. a la Duchesse.
Władysław
|