Data: 2015-09-17 22:10:56
Temat: Re: Wrocławianie umawiają się z rolnikami, by mieć żywność spoza marketów
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-09-17 o 21:49, Qrczak pisze:
> Dnia 2015-09-17 21:41, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>> W dniu 2015-09-17 o 17:08, bbjk pisze:
>>> W dniu 2015-09-17 o 15:34, stefan pisze:
>>>
>>>> pod warunkiem, że są na pęcaku ....
>>> ...z kaszą gryczaną i grzybami leśnymi w kapuście włoskiej.
>>>
>>> A ktoś je robił z brukselki? coś mi dzwoni, że tak.
>>> I wtedy rozmiarem byłyby japońskie.
>>
>> Grecy chyba robią z liści winogron. Też niewiele większe.
>
> Tyle że oni tego mięska dodatkowo ziarnkiem ryżu nie wypychają.
Znalazłam przepis z ryżem, tylko znacznie mniej niż w gołąbkach,
proporcje 1:5.
> No i może dlatego taki kryzys tam, z rozpusty.
Ale za to wino od wiek wieków z wodą mieszali.
Ewa
|