Data: 2009-04-03 16:58:30
Temat: Re: Wypiekacz do chleba - czy warto?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Janusz Wo" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:gr4vm2$9pb$1@node1.news.atman.pl...
> J23 wrote:
>
> > Od dłuzszego czasu chodzi mi po głowie
> > pomysł zakupienia maszyny do pieczenia chleba.
>
> Mi też chodził taki pomysł, ale jak poczytałem o chlebie, to się
> dowiedziałem, że jak już chleb własny, to tylko na zakwasie, bez
> dodawania drożdży (nawet z ekologicznej hodowli ;-). Takiego programu nie
> ma w żadnej maszynie... A to nie jedyna wada maszyn.
> Chleb produkuję w domu, w elektrycznym piekarniku z dużym zapasem, który
> przechowuję w zamrażarce. Od tego czasu sklepowy mnie brzydzi ;-)
> Życzę sukcesów w produkcji własnego chleba - JanuszWo
E tam - może być drożdżowy pszenny a z dodatkiem mąki żytniej nie wiecej niż
20% wagowych. Z większą ilością mąki żytniej faktycznie tylko na zakwasie.
|