Data: 2002-09-04 17:59:29
Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Sabinka" <s...@k...net.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 04, 2002 2:02 PM
Subject: Re: Z czego powstaje mascarpone?
> On 31 Aug 2002 12:09:30 +0200, b...@d...com.pl (Herbatka) wrote:
>
> >Prawdziwe mascarpone to po prostu rodzaj twarozku robionego ze swiezej
> >smietanki o zawartosci tluszczu nie mniej niz 25%, podgrzewa sie ja do 85
> >stopni Celsjusza
>
> Umie ktos rozpoznac "na oko" kiedy smietanka ma ta temperature?
> Pytam, bo do podgrzania mleka do 40 stopni nie potrzebuje termometra,
> sprawdzam za pomoca palca.
>
>
> --
> Pozdrawiam,
> Sabina
>
ja bym tam palucha nie ryzykowala, tylko uzyla termometra kuchennego.
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|