Data: 2002-09-04 17:59:19
Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Sabinka" <s...@k...net.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 04, 2002 1:53 PM
Subject: Re: Z czego powstaje mascarpone?
> On Mon, 02 Sep 2002 23:32:16 +0200, Sabinka <s...@k...net.pl> wrote:
>
>
> >I taki kiedys serek robilam, ale z mleka i byl przepyszny, delikatny
> >ale raczej nie smakowal jak mascarpone.
>
> Ale delikatnoscia troche przypominal wloski twarog ricotta - moze ktos
> wie jak oni go robia?
>
> --
> Sabina
>
> --
> Biuro Tlumaczen
> www.stranslator.republika.pl
Ricotta w warunkach domowych raczej niewykonalna :-( - powstaje z "odpadow"
(serwatki) przy produkcji sera pecorino i jest z owczego mleka - serwatke
ponownie sie ogrzewa i "wyciska" z niej jeszcze ricotte ;-)
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|