Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z jakimi dodatkami pizza jest najlepsza ?
Date: Sat, 03 Oct 2009 20:29:36 +0200
Organization: vcore gfx
Lines: 27
Message-ID: <ha856i$c6u$1@inews.gazeta.pl>
References: <1...@n...onet.pl> <ha0j32$rmh$1@inews.gazeta.pl>
<1...@k...net>
NNTP-Posting-Host: 83-145-153-188.cable-modem.tkk.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1254594578 12510 83.145.153.188 (3 Oct 2009 18:29:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 3 Oct 2009 18:29:38 +0000 (UTC)
X-User: vcore
In-Reply-To: <1...@k...net>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.22) Gecko/20090605
Thunderbird/2.0.0.22 Mnenhy/0.7.6.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:324736
Ukryj nagłówki
Kapsel pisze:
> [rach ciach ciach!]
>
> Zrobiłem. Trochę duża na kawalera, dodatki też pozmieniałem bo boczku w
> lodówce niet. Nawet parmezan nabyłem na tę okazję. Troszę za długo
> trzymałem, ale wszyło bardzo dobre. Teraz kończę Paulanera i zacieszam na
> pusty talerz po pierwszej samodzielnej pizzy =)
>
> Skąd to zalecenie o najniższym poziomie pieczenia? :> Zrobiłem jak
> napisane, ale nie kumam dlaczego :D
>
W prawdziwych piecach do pizzy co prawda powietrze znajdujące sie w piecu ma wyższa
temeperature niż
kamienie na których leży pizza ale w piekarniku to nie działa i np. w przypadku kiedy
grzałka
właczona jest od góry a pizza znajduje sie blisko niej to farsz zaczyna puchnąc,
robią sie bąble a
ser wysycha - dlatego ja właczam zawsze tylko dolną grzałke + temoobieg, przypieka
sie całośc - ale
góra nieco wolniej i np. gdy brzegi są już ładnie zarumienione to dół jest już
brązowy (idealny) i
pizze mozna wyjmować
Ten wyjątek o którym napisałem (pizza na dolnym pietrze) dotyczy piekarników w
ktorych zawsze
włączone są 2 grzałki (nie wiem czy takie są, ale pisałem zapobiegawczo) pizze należy
kłaśc bliżej
dolnego źródła ciepła niż górnego
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
|