Data: 2006-04-10 10:33:20
Temat: Re: Zaczatek z zakwasu (do Izoldy ;-)
Od: "Grzesiek Fural" <g...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
no i niestety. wyszedl mi super zakalec. robilem ten zakwas 5 dni, tak jak
bylo w przepisie. zmieszlaem zakwas z maka i wstawilem do piekarnika z
zarowka. przez poltorej godziny nic a nic nie wyroslo. zero ruchu w
piekarniku. pomyslalem, ze moze urosnie podczas pieczenia, ale oczywiscie
chleb byl do wyrzucenia.
pytanie: czy mam zly zakwas? (oczywiscie smierdzi kwasno czyli tak jak
powinien, pojawily sie w czasie jego produkcji bombelki powietrza, wiec cos
tam pracowalo)
czy moze za krotko trzymalem w piekarniku?
pozdrawiam
grzesiek
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|